2014. június 29., vasárnap

Steak burgonya fokhagymás tejfölös mártogatóssal

Alapjába véve a krumplit nagyon szeretem. Megfőzve vajjal, vagy majonézes salátában, krokettként vagy csak egyszerűen fűszerekkel megsütve. Nem akarok kiemelni egyet sem, hiszen mind nagy kedvencem, de a steak krumpli különösen szívem csücske. Talán azért, mert itthon nemigen készítettük, és olyan izgi volt az éttermekben ilyet kérni. Mindig a puhább darabokat ettem meg először, hogy az általam finomabbnak tartott ropogósabb egyedek koronázzák meg a főételt. Ebben a köretben is az volt a célom, hogy ropogós fűszeres krumplit hozzak létre. Persze voltak puhább darabok, de nagyon finom lett ez a köret. A tejföl talán túl brutális hozzá, (kalóriában és zsírtartalomban) de higyjék el,nagyon passzolnak egymáshoz.




Hozzávalók


- 1 nagy evőkanál fűszerkeverék

- 2 nagy csipet só

- 6-7 nagyobb újburgonya

- 4-5 evőkanál olaj

- 4 evőkanál tejföl

- só, bors

- fél gerezd fokhagyma


Elkészítés

  1. A krumplikat lobogó sós vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. Egy sütőedényt kikenünk olajjal. A krumplikat hasábokra vágjuk. A hasábokat a tálba szórjuk, meglocsoljuk olajjal (ne tocsogjon, de vonja be a darabokat). A fűsszerrel szórjuk be majd alaposan forgassuk össze.
  3. Legmagasabb hőfokon grill fokozaton süssük ameddig ropogós lesz és megpirul.
  4. A mártogatóshoz a tejfölt keverjük ki a sóval és borssal illetve a pépesített fokhagymával. A krumpli mellé kínàljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése