2014. július 7., hétfő

Kukoricás avokádósaláta tőkehalmájjal

Még régebben csináltam egy hasonló salátát, aminek a receptjét egy Lajos Mari könyvből vettem. Most fel akartam eleveníteni az ízélményt, ezért a homályos emlékeimből valami hasonlót alkottam. Nagyon finom és tápláló saláta lett. Ez az étel jó példa arra, hogy egy zöldségekből álló étel is lehet rendkívül ízes és laktató.



Hozzávalók (2 nagyobb adag)


- 25 dkg koktélparadicsom

- 1/2 konzerv csemegekukorica

- 1 nagy érett avokádó

- 1 kicsi citrom

- 1 konzerv tőkehalmáj

- só, bors


Elkészítés

  1. Az avokádót félbe vágjuk, a magját kiemeljük (egy kés erősen beleállítunk, és kiforgatjuk) felkockázzuk és citromlével meglocsoljuk. A paradicsomokat is apróra vágjuk, majd összekeverjük a kukoricával, avokádóval, sózzuk, borsozzuk. 
  2. A tőkehalmájat kisebb darabokra vágjuk (jobban néz ki ha nem kockázzuk) és a salátára szórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése