2015. március 6., péntek

Krémes-meggyes bundáskalács

Egy nagyon gyorsan egy egyszerűen és rendkívül változatosan elkészíthető reggeli (vagy uzsonna) a melegszendvics. Ez a bundáskalács lényegében egy alfaja a szendvicseknek, és a maga nemében utolérhetetlen. :) Vaníliás édes tejfölös krém (ami cserélhető joghurtosra vagy mascarponésra) és darált meggy. Én a puha friss kalácsot szeretem használni hozzá, bár remek felhasználási módja a száraz kalácsnak is ez a módszer. Talán nem olyan gyors, mint egy tál müzlire önteni a tejet, de egy-egy reggel belefér ez a negyed óra alatt elkészíthető finomság.


Hozzávalók (1 adaghoz)


- 2 vékonyabb szelet kalács
- 1 kiskanál sűrű tejföl
- 1 kiskanál cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
- kevés vaníliaőrlemény vagy vaníliás cukor
- 2 kiskanál darált meggy vagy más lekvár/dzsem
- kevés tej + 1 kiskanál vaníliás cukor
- kevés vaj

Elkészítés


  1. A tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd elkenjük az egyik szelet kalácson. Rákenjük a lekvárt és ráillesztjük a másik szeletet. A szendvicset összenyomjuk egy kicsit, majd egy pillanatra belemártjuk a cukros tejbe. Gyorsan magába szívja a folyadékot, úgyhogy figyeljünk arra, hogy ne elázzon, hanem csak egy picit szívjon magába. (Egyébként ez a lépés akár el is hagyható, ha ózkodunk az elázástatástól.)
  2. Egy serpenyőben egy kiskanálnyi vajat (!) olvasszunk, majd ha felmelegedett, akkor süssük ki a szendvics mindkét oldalát, míg meg nem pirul. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése