2015. december 31., csütörtök

Vérnarancslekváros, marcipános rougelah

Mautner Zsófi útmutatása alapján készítettem el ezt az igazán nagyszerű süteményt, ami tényleg főnyeremény: a tészta széle ropogós, a belseje puha, a töltelék pedig ragacsos benne. Én a klasszikus diós-baracklekváros kombináció mellett kipróbáltam egy vérnarancsos marcipánost is, egyértelműen ez volt a nyerő. A tésztával picit nehéz dolgozni, mert ragadós, de ezt leszámítva igazán egyszerű recept, bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra. 


Hozzávalók (kb. 20-25 darabhoz
)



- 12 dkg szoba hőmérsékletű krémsajt
- 12 dkg puha vaj
- 15 dkg liszt (átszitálva)
- 4,5 dkg porcukor

- 3 púpos evőkanál vérnarancslekvár (vagy narancslekvár)
- marcipán 1-2 dkg
- 1 maréknyi dió (vagy más mag)

- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 maréknyi dió

- 1 tojás


Elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük egy óráig.
  2. Ha a lekvárok nagyon sűrűek lennének mikróban érdemes felmelegíteni egy kicsit, hogy kenhető legyen.
  3. A tésztát két részletben alaposan lisztezett deszkán (!) téglalappá nyújtjuk, alaposan lekenjük lekvárral, megszórjuk a durvára vágottt dióval, a narancslekvárosra pedig marcipánt reszelünk.
  4. Szorosan feltekerjük, majd kétujjnyi szeleteket vágunk belőle és egy sütőpapírral lefedett lapra helyezzük őket. Tojással lekenjük, majd 190°-on addig sütjük, míg a teteje szép színt kap. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése